Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

U 2024. već netalo 104 milijuna dolara u kriptu zbog phishing-a

Phishing napadi i dalje rezultiraju značajnim gubicima za kripto korisnike. U prva dva mjeseca ove godine, procjenjuje se da je 97.000 korisnika bilo pogođeno phishing incidentima. Rezultat kulmininacija gubitaka od nevjerovatnih 104 milijuna dolara.

Pomalo šokantne informacije podjelila je kompanija za sigurnosnost na internetu Scam Sniffer. Ovo uključuje 57,7 milijuna dolara izgubljenih zbog incidenata u siječnju, te 46,8 milijuna dolara tijekom veljače.

Korisnici na Ethereumu su bili glavna meta. Izgubili su ukupno 78 milijuna dolara povezanih sa imovinom korisnika kao što su Ether i ERC20 tokeni koji su ispražnjeni.

Većina ukradenih sredstava nastala je zbog toga što su žrtve nesvjesno potpisale zlonamjerne phishing potpise. Ovo uključuje potpise „ERC20 Permit“ i „increaseAllowance“. Ovi potpisi, kada su zlonamjerni, daju napadačima pristup sredstvima žrtve bez njihovog znanja.

Napadi krađe identiteta mogu biti veliki problem. Potpisivanje samo jednog zlonamjernog potpisa može rezultirati gubitkom svih sredstava pohranjenih u novčaniku.

Analiza Scam Sniffer-a također je rasvijetlila taktiku koju koriste ovi cyber kriminalci. Napominju da je veliki broj žrtava namamljen na phishing stranice putem obmanjujućih komentara na platformama društvenih mreža posebno X (bivšem Twitteru). Ovi komentari, koji se predstavljaju kao legitimni računi, pokušavaju usmjeriti korisnike na zlonamjerne stranice na kojima je njihova imovina ugrožena.

“Većina žrtava je namamljena na phishing web stranice putem phishing komentara sa lažnih X naloga”, primijetio je Scam Sniffer. Ukupna sredstva koja su korisnici izgubili zbog kripto napada iznosila su 300 milijuna dolara tijekom cijele 2023. godine.

Izvor: Kripto.ba

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno