Financa
Digitalni poslovni portal

Zarađuju bogatstvo iznajmljivanjem parking prilaza

Iznajmljivanje prilaza pokazalo se unosnim poslom za brojne vlasnike nekretnina širom Ujedinjenog Kraljevstva. Britanska web stranica YourParkingSpace omogućuje vlasnicima kuća da iznajme svoje prilazne puteve i prazne prostore vozačima koji trebaju parking – piše Telegraf.

Podaci koje je kompanija objavila otkrivaju da su tijekom prošle godine iznajmljeni prilazi za 26 miliona funti, što je veliki skok s 21 milion funti ostvarenih u 2020. godini.

Oni koji žive u Londonu zarađuju najviše putem aplikacije. Vlasnici kuća širom britanske prijestolnice prošle godine zaradili su čak 11,56 miliona funti, čime je London ispred Manchestera za 1,47 miliona funti.

Ostali gradovi na popisu uključuju Bristol sa 772.526 funti, Liverpool s 588.884 funti, Birmingham s 561.269 funti, Brighton s 561.155 funti, Glasgow s 350.427 funti, Edinburgh s 346.547 funti i Cardiff s 308.712 funti zarade.

“Vlasnici kuća u cijeloj zemlji ubiru financijske plodove iznajmljivanja svojih praznih prilaza vozačima koji traže mjesto za parkiranje”, rekao je i izvršni direktor YourParkingSpacea Harrison Woods.

“Konkretno, prilazi u blizini prometnih lokacija kao što su avio-luke, željezničke stanice i kancelarijski prostori mogu biti ozbiljan izvor novaca za one koji žele riješiti svoje finansijske brige. S radnicima koji se vraćaju u kancelarije i ljudima koji se vraćaju u pubove i restorane, očekujemo porast potražnje za parkingom u 2022. godine”, naveli su.

 

Prijavite se na naš Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije