Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Zemlje BRICS-a zabilježit će najveći porast broja milijunaša u sljedećem desetljeću

Populacija milijunaša u zemljama BRICS-a doživjet će značajan porast tijekom sljedećeg desetljeća. Što će pridonijeti najvećem porastu bogatstva u bilo kojoj skupini nacija, prema nedavnom izvješću Henley & Partners.

Predviđa se da će broj milijunaša u zemljama BRICS-a — koje zajedno drže 45 trilijuna dolara bogatstva koje se može uložiti — povećati za 85% u sljedećih 10 godina. Navela je tako konzultantska tvrtka za migraciju ulaganja u svom izvješću objavljenom u partnerstvu s globalnom obavještajnom tvrtkom New World Wealth.

Blok BRICS sastoji od Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike. Ove se godine proširio na Egipat, Etiopiju, Iran, Ujedinjene Arapske Emirate. Dodatno bi se bloku trebala pridružiti i Saudijska Arabija.

Trenutačno u grupi postoji 1,6 milijuna pojedinaca s uloživom imovinom većom od milijun.

Predviđanje od 85% rasta za BRICS bit će najveći rast bogatstva u bilo kojem bloku ili regiji na globalnoj razini.

Andrew Amolis, analitičar bogatstva u New World Wealthu za CNBC

Za usporedbu, očekuje se da će G7, koja je u prosincu 2023. držala 110 trilijuna dolara bogatstva za ulaganje, povećati broj milijunaša za 45% u sljedećem desetljeću, pokazuju podaci koje je pružio Amolis.

G7 je koalicija naprednih svjetskih gospodarstava. Čine je Kanada, Francuska, Japan, Italija, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i Europska unija.

BRICS izaziva svjetski poredak i postavlja se kao moćan suparnik G7 i drugim međunarodnim institucijama.

Dominic Volek, glavni partner Henley & Partnersa i voditelj jugoistočne Azije

Indija prednjači u ekspanziji bogatstva, s procijenjenim skokom bogatstva po glavi stanovnika od 110% do 2033. Slijedi Saudijska Arabija gdje se predviđa povećanje bogatstva po glavi stanovnika za više od 105% u istom razdoblju. UAE su spremni za rast od 95%. Dok se očekuje da će bogatstvo Kine i Etiopije porasti za 85%, odnosno 75%.

U prošlom desetljeću, ekspanzija privatnog bogatstva Kine prednjačila je među zemljama BRICS-a s rastom od nevjerojatnih 92%. Dok je Indija bila druga s rastom od 85% u istom vremenskom razdoblju. Slijede UAE na trećem mjestu s rastom bogatstva od 77%.

Druge članice BRICS koalicije, poput Južne Afrike i Irana, bilježe pad svoje milijunaške populacije od 2013. godine.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno