Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Mercedes-Benz najavio više od 1.000 otkaza u njemačkim tvornicama

Kompanija Mercedes planira smanjiti više od 1.000 radnih mjesta, a slične mjere već su primijenjene u njihovim njemačkim tvornicama u Sindelfingenu i Bremenu.

Ekonomska situacija se brzo pogoršava, a sada je vodeća tvrtka u automobilskoj industriji, Mercedes-Benz, suočena s izazovima, prenosi Fenix.

Nakon iznenadnog pada narudžbi, Mercedes je objavio plan otpuštanja više od 1.000 radnih mjesta i smanjenje noćne smjene u jednoj od svojih tvornica u Njemačkoj, izvještavaju njemački mediji.

Značajna tvrtka u automobilskoj industriji suočit će se s gubitkom od 1.200 radnih mjesta u bliskoj budućnosti

Vijest je izazvala značajan odjek: jedna važna podružnica svjetski poznatog proizvođača automobila u Düsseldorfu prekinut će noćnu smjenu u proizvodnji od listopada. No, to nije kraj priči.

Dodatno, svi privremeno zaposleni radnici će biti otpušteni. Ova odluka nije iznenađenje, već je odgovor na konstantni pad potražnje koji stvara probleme mnogim tvrtkama diljem svijeta.

Posebno se ističe tvornica kombija Mercedes-Benz u Düsseldorfu. Koja se smatra najvećom takve vrste na svijetu.

Oko 1.200 radnika na privremenoj osnovi bit će otpušteno. Iako u Mercedesu ističu da to neće utjecati na njihov stalni radni kadar, ovo je značajan udarac za mnoge radnike koji su angažirani na određeno vrijeme za kompaniju.

Veliki val otpuštanja pogodio je mnoge tvornice u vlasništvu Mercedesa

No, ne samo Düsseldorf je pogođen. Prošle godine, noćna smjena je obustavljena i u Mercedesovoj tvornici u Sindelfingenu. Tvornica u Bremenu također je bila prisiljena prilagoditi svoju proizvodnju iz drugih razloga.

Njemački mediji ističu da vijest o velikom broju otpuštanja u Mercedes-Benzu predstavlja upozorenje cijeloj industriji i naglašava ozbiljnost situacije u kojoj se mnoge tvrtke trenutno nalaze.

Ističu i da će biti zanimljivo vidjeti kako će se situacija dalje razvijati i kakve će posljedice imati na njemačko gospodarstvo u cjelini.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno