Nedjelja, 6 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

WhatsApp Beta predstavlja ‘Imagine’ AI značajku za personalizirane avatare

Informacije o nadolazećoj ‘Imagine’ AI značajki od Meta, otkrivene su u najnovijoj beta verziji WhatsAppa za Android.

Čini se da WhatsApp radi na novoj funkciji umjetne inteligencije koja bi korisnicima omogućila stvaranje personaliziranih avatara. Prema informacijama koje je primijetio WABetaInfo u novoj WhatsApp Beta verziji za Android 2.24.14.7, ova značajka u razvoju koristit će kombinaciju slika koje korisnici pruže, tekstualnih upita i Metinog AI Llama modela za generiranje slika, izvještava Verge.

Snimka zaslona koju je podijelio WABetaInfo pokazuje da korisnici mogu zamisliti sebe “u bilo kojem okruženju, od šume do svemira”, te stvoriti takav avatar, na primjer kako stoje okruženi slapovima. Primjeri izgledaju kao da su generirani pomoću tipičnog AI alata, što je slično iskustvu s aplikacijama poput Lens AI ili Snapchatove značajke za selfije ‘Dreams’.

Kako bi stvorili personaliziranog avatara, korisnici WhatsAppa trebat će snimiti samo jednu fotografiju koja će se koristiti za treniranje Meta AI-a i generiranje slika koje će nalikovati korisniku u različitim okruženjima. Nakon toga, korisnici će moći generirati svoje avatare upisivanjem “Zamisli me” s opisom željenog postavka u Meta AI chatu ili u drugim WhatsApp razgovorima upisivanjem “@Meta AI zamisli me…”.

Prema informacijama koje su dostupne, značajka će biti dobrovoljna i zahtijevat će da korisnici ručno omoguće njezino korištenje u postavkama WhatsAppa prije nego što je mogu koristiti. WABetaInfo također navodi da će korisnici moći izbrisati referentne slike u bilo kojem trenutku putem postavki Meta AI-a.

Još uvijek nije poznato kada će nova značajka Imagine AI selfie biti dostupna široj javnosti. WhatsApp trenutno uvodi podršku za svoj Meta AI chatbot i općenito generiranje AI slika u stvarnom vremenu za korisnike u SAD-u, što sugerira da bi moglo proći neko vrijeme prije nego što nova značajka AI avatara zaživi. Meta bi trebala razmotriti pažljiviji pristup s obzirom na prethodne probleme s generativnim AI alatima, prenosi tportal.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno