Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Volvo FH Electric – Tegljač koji mijenja pravila igre na tržištu kamiona

Volvo FH Electric bit će dostupan za prodaju u drugoj polovici 2025. godine. Nudit će najveći doseg bez lokalnih emisija među svim električnim kamionima koje nudi Volvo.

Volvo Trucks najavljuje proširenje svoje linije električnih tegljača FH Electric. Predstavit će model koji će s jednim punjenjem baterije imati domet do 600 kilometara. Napredak u tehnologiji omogućava sve širu elektrifikaciju pogonskih sustava, a ovaj trend sada se širi i na segment gospodarskih vozila

Električni tegljač

Novi kamion omogućuje prijevoznicima korištenje električnih vozila za međuregionalne i međugradske rute s cijelodnevnom vožnjom bez punjenja. Volvo FH Electric predstavlja idealno rješenje za prijevoznike s velikim godišnjim kilometražama koji su posvećeni smanjenju emisija CO2 u svom poslovanju.

Novi pogonski sustav s e-osovinom produljuje domet i omogućuje veći prostor za baterije. Poboljšani baterijski sustav, bolje upravljanje energijom i veća efikasnost omogućuju Volvu najveći domet među električnim kamionima.

Volvo Trucks trenutno nudi osam modela kamiona srednje i teške klase. Oni pomažu u elektrifikaciji regionalnog prijevoza, građevinske industrije i prikupljanja otpada. Uskoro će njihova ponuda obuhvatiti i dugoprugaški transport. Tvrtka je do sada isporučila 3.800 električnih kamiona u 46 zemalja, a do 2040. godine planira nuditi isključivo kamione bez lokalnih emisija. Njihova strategija oslanja se na tri ključne tehnologije: baterijske električne pogone, gorivne ćelije na vodik i motore s unutarnjim izgaranjem koji koriste vodik, bioplin ili hidrotretirana biljna ulja.

Roger Alma, izvršni direktor Volvo Trucksa, ističe da sektor transporta čini 7% globalnih emisija ugljika. On naglašava da su baterijski električni kamioni ključni za smanjenje utjecaja na klimu. Osim ekoloških koristi, električni kamioni pružaju vozačima znatno bolje radno okruženje, s manjim razinama buke i vibracija.

Izvor: autonet.bug.hr

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno