Utorak, 24 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Apollo i Qualcomm: Dvije strane iste borbe za Intel

Apollo Global Management je predložio ulaganje od više milijardi dolara u Intel Corp. To bi moglo potaknuti strategiju restrukturiranja ovog vodećeg proizvođača čipova.

Fond za alternativno upravljanje imovinom nedavno je izrazio spremnost uložiti do 5 milijardi dolara u Intel, prema izvorima Blomberga. Trenutno, razgovori nisu završeni, a veličina investicije može se promijeniti. Također, postoji mogućnost da pregovori ne uspiju.

Istovremeno, Qualcomm iz San Diega razmatra preuzimanje Intela, što bi predstavljalo jedan od najvećih M&A poslova na svijetu.

Pod vodstvom izvršnog direktora Pata Gelsingera, Intel razvija ambiciozan plan za nove pogone, proizvode i tehnologije dok povećava bazu kupaca, piše Biznis.

Ova inicijativa rezultirala je lošim izvješćima o zaradi. Dovelo je to do narušavanja povjerenja i smanjenja tržišne vrijednosti tvrtke za desetke milijardi dolara.

U lipnju je Intel pristao prodati udio u zajedničkom pothvatu s irskom tvornicom za 11 milijardi dolara fondu Apollo, osiguravajući dodatno financiranje za širenje proizvodnje.

Apollo ima i iskustva u industriji čipova. Prošle godine, investirao je 900 milijuna dolara u Western Digital.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno