Srijeda, 23 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Bolid iz garaže šampiona: Ferrari F1 Michaela Schumachera

Mogućnost kupnje Formule 1 nije česta. Međutim, strastveni kolekcionari sada imaju priliku za posebnu akviziciju. RM Sotheby‘s prodaje Ferrari F1 248 iz 2006. godine, koji je vozio Michael Schumacher.

Ovaj trkaći bolid, broj šasije 254, doživio je pet pobjeda. Među njima su Velika nagrada Sjedinjenih Država, Europe i Njemačke. Osim pobjeda, Schumacher je osvojio tri druga mjesta. Također je ostvario četiri najbrža kruga i tri najbolje startne pozicije. Ovaj bolid bio je ključan u nadmašivanju Ayrton Senne u broju pole positiona.

Model 248 predstavlja prvi Ferrari V8 motor od 1964. godine. Prema pravilima, motor je morao imati osam cilindara i zapreminu od 2,4 litre. U početku je imao 730 konjskih snaga, a do kraja sezone dostigao je 785 KS.

Trenutni vlasnik kupio je automobil od Ferrari tima u prosincu 2007. godine. Godine 2008. dobio je certifikaciju Ferrari Classiche Red Book. Ova certifikacija potvrđuje da je bolid originalan, kao i njegovi dijelovi, prenosi Jutarnji.

RM Sotheby‘s ne navodi procijenjenu početnu cijenu. Međutim, ta informacija dostupna je ozbiljnim kupcima na zahtjev. Aukcija počinje 14. studenog, a očekuje se visoka cijena. Prije dvije godine, jedan Schumacherov Ferrari F1 iz 2003. godine prodan je za oko 14 milijuna eura.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno