Financa
Digitalni poslovni portal

Accenture – kompanija čiji će zaposlenici raditi u metaversumu

Accenture, konzultantska kompanija za IT usluge najavila je da će zaposliti 150.000 novih djelatnika koji će metaverzum i VR naočale koristiti od svog prvog radnog dana.
Kompanija je čak kreirala virtualnu lokaciju pod nazivom ,,Nth floor”. Tu će se zaposleni družiti i učestvovati u impresivnim iskustvima učenja. Accenture je trenutno u procesu nabavke 60.000 VR naočala u više zemalja.
,,Metaverse Continuum” će pomoći da se klijenti upoznaju sa metaverzumom i da unaprijede strategije, iskustva i operacije u ovoj oblasti.
U cilju da pomogne u tranziciji poslovanja koristeći nove tehnologije, kompanija je pokrenula ,,Metaverse Continuum Group” koju vodi Paul Daugherti, izvršni direktor Grupe i glavni tehnološki direktor.

Metaverse - ilustracija
Metaverse – ilustracija

Metaverzum – mjesto poslovnih sastanaka

Kompanija je počela tražiti nove načine suradnje i uključivanja nakon dvije godine pandemije. Međutim, mnogi zaposleni nastavljaju raditi na daljinu. Doherti je već održao nekoliko sastanaka na ,,Nth floor-u”, piše Bizlife.

U nedavnom izvješću koje je kompanija objavila pod naslovom „Upoznajte se u Metaverzumu: Kontinuum tehnologije i poslovnog preoblikovanja iskustva“ navodi se da među 4.600 tehnoloških i poslovnih lidera, 71 posto vjeruje da će metaverzum imati pozitivan utjecaj na njihovu kompaniju. Čak 42 posto vjeruje da će napraviti veliku transformaciju.

Klijenti prihvaćaju novi način komunikacije

Inače, Accenture ima 40 klijenata koji su uključeni u metaverzum. Proizvođač čokolade ,,Mars”, na primjer, surađuje sa kompanijama Accenture i Microsoft kako bi pomogao u digitalizaciji svog lanca snabdijevanja prihvaćanjem koncepta digitalnih blizanaca.
Mars će sada moći praviti digitalne simulacije procesa razvoja svog proizvoda. Uzeti će u obzir promjenljive faktore, poput klime i drugih poremećaja.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije