Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Airbnb ulaže u potpuno novu industriju

Airbnb navodno namjerava širiti posao izvan svog temeljnih usluga, posredovanja pri traženju smještaja. Airbnb je na prekretnici. Prošle smo tri godine usavršavali našu temeljnu uslugu. Sada smo spremni krenuti u naše sljedeće poglavlje – poručili su iz kompanije tijekom ovog tjedna.

Platforma se uz to namjerava širiti i na nova tržišta: Švicarsku, Belgiju i Nizozemsku. Nakon objave, dionice Airbnba skočile su oko sedam posto. Izvršni direktor tvrtke Brian Chesky rekao je analitičarima da bi tvrtka mogla u nadolazećim godinama potpuno udaljiti od prvotnog biznisa.

Iz Airbnb-a su poručili i kako je odbor odobrio program otkupa vlastitih dionica do vrijednosti od 6 milijardi dolara. Tijekom 2023., ukupni otkup vlastitih dionica iznosio je 2,25 milijardi dolara. Otkup vlastitih dionica sve je popularnija metoda stvaranja novčanih tokova među korporacijama. Vjeruje se kako je efektivna pri poboljšanju kapitalne strukture kompanije, navodi Novac.hr.

Program otkupa nastavlja se provoditi kao dio naše šire strategije raspodjele kapitala koji daje prioritet ulaganjima u organski rast, strateškim akvizicijama gdje je relevantno i povratu kapitala dioničarima, tim redoslijedom, priopćili su iz kompanije. Airbnb je izvijestio o prihodu od 2,2 milijarde dolara u četvrtom tromjesečju prošle godine, što je porast od 17 posto u odnosu na prethodnu godinu. To pripisuju velikoj potražnji za putovanjima i dobrim deviznim tečajevima. No u istom razdoblju zabilježio je i gubitak od 349 milijuna dolara, ponajviše zbog poreznog spora s Italijom.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno