Financa
Digitalni poslovni portal

Allianz zbog oluja u Europi zabilježio lošije poslovne rezultate

Zbog snažnih oluja u Sloveniji, Austriji i Italiji smanjena je dobit njemačkog osiguravatelja Allianza u trećem kvartalu, pokazalo je u petak poslovno izvješće.

Ukupno su posljedice prirodnih katastrofa Allianz stajale nešto manje od 1,3 milijarde eura. Gotovo četiri puta više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Kompanija je zato zaključila treće tromjesečje s operativnom dobiti od 3,5 milijarde eura, manjom za 15 posto nego lani.

Neto dobit smanjila se za 29 posto, na 2,13 milijardi eura.

Ukupni prihod, iskazan kroz ukupan obujam poslovanja, porastao je pak za 4,5 posto, na 36,5 milijardi eura. Kompanija je povećala prihod u ključnom poslovanju sa životnim i zdravstvenim i osiguranjem imovine, pokazuje poslovno izvješće.

Glavni izvršni direktor Oliver Baete rekao je da će Allianz unatoč slabijem rezultatu u trećem tromjesečju ostvariti prognoziranu operativnu dobit u ovoj godini u rasponu od 13,2 milijarde do 15,2 milijarde eura.

U razdoblju od siječnja do rujna iznosila je 11 milijardi eura i bila je viša za 3,6 posto nego lani. U prvom redu zahvaljujući rezultatima u odjelu s za životnim i zdravstvenim osiguranjem.

  ​Izvor 

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije