Financa
Digitalni poslovni portal

Apple više nije najvrjednija svjetska kompanija

Saudijski naftni div Saudi Aramco u srijedu je nadmašio Apple kao najvredniju svjetsku kompaniju.

Aramcova tržišna vrijednost u srijedu je bila nešto ispod 2,43 trilijuna dolara, prema FactSet-u, koji je svoju tržišnu kapitalizaciju pretvorio u dolare. Apple, koji je pao za više od 5% tijekom trgovanja u SAD-u u srijedu, sada vrijedi 2,37 trilijuna dolara.

Dionice i cijene energije rastu jer ulagači rasprodaju dionice u nekoliko industrija, uključujući tehnologiju, zbog straha od pogoršanja gospodarskog okruženja. Apple je pao za gotovo 20% od svog vrhunca od 182,94 dolara 4. siječnja.

Taj je potez uglavnom simboličan, ali pokazuje kako se tržišta mijenjaju dok se globalno gospodarstvo bori s rastućim kamatnim stopama, inflacijom i problemima u lancu opskrbe.

Dionice Aramcoa narasle su za više od 27% do sada u 2022. U ožujku je naftni div izvijestio da se njegov cjelogodišnji profit prošle godine više nego udvostručio zbog rastućih cijena nafte.

Apple je nadmašio Saudi Aramco i postao najvrjednija svjetska javno trgovačka kompanija 2020.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije