Utorak, 16 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Rastaju se FIFA i EA Sports

Jedna od najpoznatijih franšiza u industriji video igara uskoro će izgledati sasvim drugačije.

Electronic Arts (EA) i njegova podružnica EA Sports okončat će tridesetogodišnje partnerstvo sa Svjetskom nogometnom federacijom (FIFA), objavila je kompanija.

Počevši od sljedeće godine, jako popularna franšiza FIFA video igrica biti će poznata kao „EA SPORTS FC“.

„Ova nova neovisna platforma donijeti će novu priliku – za inovacije, kreiranje i razvoj“, rekao je u izjavi Cam Weber iz EA Sports & Racing.

EA će i dalje zadržati većinu likova tima i igrača koji su igru učinili toliko popularnom, zahvaljujući odvojenim ugovorima o licenci sa globalnim nogometnim ligama u Engleskoj, Španjolskoj, Italiji, Njemačkoj, Sjedinjenim Državama i Europskoj nogometnoj asocijaciji UEFA.

Biti će FIFA 23, ali i 24, 25, 26…

Ipak, kako je najavljeno, dogovor sa Svjetskom nogometnom asocijacijom će trajati još godinu dana, jer se priprema FIFA 23, kako kažu, najopsežnija igrica do sada.

Asoicijacija će, kako kaže, tražiti novog partnera.

„Mogu vas uvjeriti da će jedina autentična, prava igrica koja nosi ime FIFA biti najbolja dostupna za igrače i ljubitelje nogometa“, rekao je predsednik Svjetske nogometne asocijacije Gianni Infantino u priopćenju. „FIFA 23, 24, 25 i 26, i tako dalje — ono što je konstanta je ime i ono će ostati zauvijek i ostati NAJBOLJE“.

Najveći proizvođač novca

Dok EA Sports posjeduje nekoliko drugih popularnih sportskih franšiza video igara, uključujući Madden (američki nogomet), NHL (hokej), PGA turneju (golf) i Formulu 1 (utrke), kompanija kaže da je verzija sa Svjetskom nogometnom asocijacijom u imenu daleko njen najveći proizvođač novca.

Prema pisanju The New York Times-a, FIFA franšiza je ostvarila više od 20 milijardi dolara prodaje u zadnjih dvadeset godina.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno