Financa
Digitalni poslovni portal

ASA Central Osiguranje ušlo u vlasništvo Novotela

Kompanije ASA Central Osiguranje Sarajevo i Tehnoservis d.o.o. Donja Mahala ušle su u vlasničku sturkturu najmlađeg telekom operatera u Bosni i Hercegovini Novotela, saznaje Indikator.ba.

Ova dva društva stekla su po 10 posto vlasništva u kompaniji Novotel d.o.o. Sarajevo, pa sada ovaj pružatelj usluga mobilne telefonije ukupno ima četiri vlasnika.

Osnivač Novotela Ivan Kožul ostao je većinski vlasnik kompanije. Njegova tvrtka Pro Futuro d.o.o. Mostar ima sada 77 posto vlasničkog udjela u Novotelu, dok sam Kožul ima udio od 3 posto. Prethodno je tvrtka Pro Futuro kontrolirala 90 posto a Ivan Kožul 10 posto udjela.

Inače, upisani kapital Novotela iznosi 30.000 KM.

ASA Central Osiguranje Sarajevo vodeći je osiguravatelj u Bosni i Hercegovini u vlasništvu ASA Grupacije. Drugi novi suvlasnik Tehnoservis d.o.o. Donja Mahala je mala firma u vlasništvu Marka Maskaljevića koja se bavi tehničkim ispitivanjem i analizom, a djeluje na području regije Orašje. Prošle godine je imala prihod od 732,9 tisuća KM.

Novotel je u 2022. godini imao tržišno učešće u mobilnoj telefoniji na tržištu Bosne i Hercegovine od 0,27 posto, mjereno po broju korisnika.

Novotel je nalmađi telekom operater u Bosni i Hercegovini, počeo je s radom u oktobru 2021. godine, a poslovanje je zasnovao na infrastrukturi m:tela koju je zakupio

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije