Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Binance se sada suočava i s istragom u Francuskoj

Najveća svjetska mjenjačnica kriptovaluta, Binance, pod istragom je francuskih vlasti. Istraga je usredotočena na postupke protiv pranja novca. Prethodno su napustili Nizozemsku nakon što nisu dobili licencu nizozemske središnje banke.

U izjavi je Binance potvrdio da su francuske vlasti posjetile njihove urede prošlog tjedna i da će se postupiti prema napucima.

Prošli su nas tjedan posjetila relevantna tijela. Binance je, kao i uvijek, u potpunosti surađivao i ispunili smo svoje obveze u skladu s tim. Nastavljamo blisko surađivati s regulatorima i agencijama za provođenje zakona na svim tekućim zahtjevima usklađenosti kako bismo podržali visoke standarde.

glasnogovornik tvrtke

Kriptovalute su posljednjih godina postale popularna klasa imovine za trgovanje kako za male tako i za institucionalne ulagače. Međutim, obzirom da cijene kriptovaluta mogu doživjeti velike promjene vrijednosti, postavljaju se pitanja o rizicima.

Regulatori diljem svijeta nastojali su pojačati pritisak na kripto burze u pokušaju da ih učine transparentnijima.

Binance se suočava s izazovima u Sjedinjenim Državama, kao i u Europi.

U SAD-u, burzu su tužila dva financijska regulatora – Komisija za vrijednosne papire i razmjenu (SEC) i Komisija za trgovanje dionicama. Oni tvrde da je Binance u SAD-u poslovao ilegalno i da je ignorirao zakone namijenjene zaštiti ulagača.

SEC je također optužio tvrtku i osnivača Changpeng Zhaoa za zlouporabu sredstava kupaca.

Binance je branio svoju praksu. Trenutno su u pregovorima sa SEC-om vezano za američko poslovanje kako bi se izbjeglo potpuno zamrzavanje imovine. Binance je upozorio da će se njegovo poslovanje “zaustaviti” ako američki sudac odobri zahtjev regulatora za zamrzavanje imovine.

Podružnica Binancea u Ujedinjenom Kraljevstvu, Binance Markets Limited, na zahtjev tvrtke je 30. svibnja uklonjena iz registra Financial Conduct Authority-a. Ostali su tako bez ovlaštenih subjekata u UK-u, prenosi BBC.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno