Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Bitcoin bi mogao početi gubiti reputaciju nestabilne imovine?

Prema Mattu Houganu iz Bitwise Asset Managementa, divlje promjene cijena kriptovalute znatno su se smanjile tijekom prošlog desetljeća.

“Ono što trenutno pokreće tržište bitcoina je jednostavna neravnoteža ponude i potražnje. Imamo veliki novi izvor potražnje od ovih ETF-ova, a imamo ponudu koja je neelastična.” rekao je glavni investicijski direktor tvrtke

Dana 11. siječnja počeli su trgovati prvi fondovi kojima se trguje na burzi bitcoina. Od tada je imovina porasla za više od 50%. Bitcoin je ovog tjedna dostigao najvišu vrijednost svih vremena od nešto manje od 74.000 dolara.

Ipak, Hougan priznaje da možda to nije za svakoga. “Mnogo se kreće. Nekim ljudima je to teško razumjeti”, rekao je Hougan, piše CNBC.

Dok se Bitwise kladi na rast bitcoina, ProShares ima ETF koji želi profitirati od gubitaka sa svojim Short Bitcoin Strategy ETF-om. Pao je 42% do sada ove godine i pao je gotovo 70% tijekom prošle godine.

“Da citiram Marka Twaina, ‘Izvještaji o našoj smrti bili su prilično pretjerani'”, rekao je Simeon Hyman iz ProSharesa za CNBC. “Sretni smo što smo ovdje i mislimo da služimo kao ključna alternativa.”

Hyman, globalni investicijski strateg tvrtke, primjećuje da povijesna snaga bitcoina traje puno dulje od pokretanja spot bitcoin ETF-ova.

“Ovo je mjesec godišnjice kolapsa financijskih institucija povezanih s kriptom. Prošle godine bitcoin je također rastao”, rekao je Hyman. “Mislim da postoje oni dugoročniji koji počinju dolaziti radi raspodjele imovine i diverzifikacije.”

Hymanov ProShares također upravlja dugim bitcoin ETF-om: ProShares Bitcoin Strategy ETF.  Porastao je za 55% od 1. siječnja i dobio je 111% u prošloj godini.

Od petka navečer bitcoin je porastao za 180% u posljednjih 12 mjeseci.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno