Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

BMW mora isplatiti skoro 2 milijuna dolara odštete

U slučaju koji bi neke vlasnike BMW-a mogao natjerati da preispitaju svoju ljubav prema finijim stvarima, vlasnik X5 iz 2013. izašao je kao pobjednik. Doduše, ostao je bez palca, ali bogatiji za 1,9 milijuna dolara. Naime, dobio je tužbu protiv njemačkog proizvođača automobila, prenosi Poslovni.

Godwin Boateng, samozaposleni softverski inženjer, tužio je BMW i tvrdio da mu je automobil, doslovno, odsjekao vrh palca. Sve se to dogodilo zbog vrata s automatiziranim zatvaranjem, koja imaju ugrađeni elektromotor.

 U srpnju 2016. Njujorčanin Godwin Boateng naslonio je desnu ruku na rub vozačevih vrata koja su bila blago otvorena. Vrata su se tada zatvorila, a palac je ostao prikliješten. Kirurzi nisu uspjeli pričvrstiti odrezani dio.

Boateng je tužio BMW za 3 milijuna dolara, tvrdeći da će izgubiti 250.000 dolara godišnje kao samozaposleni softverski inženjer.

BMW je pregledao Boatengov X5 i zaključio da nema problema sa zatvaranjem vrata te da korisnički priručnik sadrži upozorenja o vratima. Slučaj je otišao na suđenje, a početkom ovog mjeseca porota je dodijelila Boatengu 1,9 milijuna dolara odštete. Iako BMW nije proglašen krivim za neispravna vrata, porota je ipak zaključila da je 100% kriv za Boatengovu ozljedu palca.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno