Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

ChatGPT dobiva digitalnu memoriju

Tvrtka OpenAI objavila je da testira memoriju ChatGPT-a, zahvaljujući kojoj će AI asistent pamtiti razgovore iz svih chatova koje ćete imati s njim, kako bi vas poštedio od ponavljanja informacija, što će buduće razgovore učiti boljim i korisnijim.

Memorijom ChatGPT-a upravljaju direktno korisnici koji će mu moći izričito reći da se nečega sjeti, pitati ga čega se sjeća i reći mu da zaboravi razgovor, a mogu ga i potpuno isključiti.

“Dok razgovarate s AI asistentom, možete ga zamoliti da zapamti nešto određeno ili mu dopustiti da sam pokupi detalje. Memorija ChatGPT-a bit će bolja što je više budete koristili i s vremenom ćete početi primjećivati ​​poboljšanja. Na primjer:

– Objasnili ste mu kako više volite da bilješke sa sastanka imaju naslove, grafičke oznake i radnje sažete na dnu. To onda on pamti i sažima sastanke na taj način.

– Rekli ste ChatGPT-u da posjedujete kafić u susjedstvu. Kada razmišljate o porukama za objavu na društvenim mrežama kojom se slavi nova lokacija, On zna odakle početi.

– Spomenuli ste da imate malu kćer i da ona voli meduze. Kada zamolite ChatGPT da vam pomogne izraditi njezinu rođendansku čestitku, on predlaže meduzu koja nosi šešir za zabavu.

– Kao odgajateljica u vrtiću s 25 učenika, više volite 50-minutne sate s pratećim aktivnostima. ChatGPT to pamti kada vam pomaže u izradi planova lekcija.

Memoriju možete isključiti u bilo kojem trenutku (Postavke > Personalizacija > Memorija). Dok je memorija isključena, nećete stvarati niti koristiti uspomene.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno