Financa
Digitalni poslovni portal

Egzodus se nastavlja: Netflix i TikTok obustavljaju rad u Rusiji

Kineska društvena mreža TikTok objavila je jučer da će prestati s distribucijom novih sadržaja u Rusiji i prijenosima uživo zbog ruskog zakona o lažnim vijestima.

U priopćenju se ističe da usluga za razmjenu poruka nije uključena u ovu odluku, prenosi RIA Novosti.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u petak zakon kojim se uvodi administrativna odgovornost za širenje lažnih vijesti o aktivnostima ruskih oružanih snaga i poziva na sankcije Rusiji.

“Naš najveći prioritet je sigurnost naših zaposlenika i naših kupaca, a u svjetlu novog ruskog zakona o ‘lažnim vijestima’, nemamo izbora nego obustaviti prijenos uživo i objaviti novi sadržaj”, navodi kineska tvrtka u priopćenju.

Napominje se da će TikTok procijeniti “promjenjive okolnosti” u Rusiji kako bi odlučio kada će nastaviti pružati suspendirane usluge.

I streaming servis Netflix odlučio je obustaviti rad u Rusiji zbog situacije oko Ukrajine, rekao je glasnogovornik američke tvrtke.

“S obzirom na okolnosti, odlučili smo obustaviti pružanje naših usluga u Rusiji”, rekao je.

Prošlog tjedna Netflix je obustavio ruske filmske projekte i akvizicije.

Izvor: agencije

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije