Financa
Digitalni poslovni portal

Freedom Finance Europe nudi kupnju i prodaju dionica u predtržišnoj fazi

Freedom Finance Europe lansirao je inovativan investicijski proizvod. Radi se o kupnji i prodaji dionica u predtržišnoj fazi,a na dan otvaranja javnog trgovanja.
Svi prijavljeni korisnici trgovačke platforme Freedom24 moći će trgovati po indikativnim cijenama trgovanja. Ova mogućnost traje dva do tri sata prije otvaranja američkih burzi postavljanjem naloga za ograničeno trgovanje.

U sklopu nove usluge Freedom Finance Europe ulagači će također moći otvoriti kratke pozicije na dionicama u predtržišnoj fazi. Prvog dana trgovanja tražit će se 100-postotni kolateral, a zatim će se prilagođavati ovisno o razini volatilnosti. Market maker bit će prisutan za trgovanje s dvosmjernim kotacijama.

Jedna je od glavnih razlika nove usluge Freedom Finance Europe da dionice kupljene u predtržišnoj fazi ne podliježu razdoblju zaključavanja i mogu se prodati u bilo kojem trenutku prije ili nakon početka javnog trgovanja. Osim toga, dionice mogu biti skraćene na predtržištu. Na primjer, ako indikativna cijena dionica značajno premašuje fer vrijednost. Konačno, za novu uslugu ne postoji minimalni iznos sudjelovanja, a dionice se mogu kupiti za bilo koji iznos na pretprodaji. Transakcije dionicama na predtržištu naplaćuju se kao i redovne burzovne transakcije po tečaju investitora.

Prednosti ranog trgovanja koje nudi Freedom Finance Europe

Dionice kupljene u predtržišnoj fazi ne podliježu zaključavanju – nema razdoblja zaključavanja. Mogu se prodati u bilo kojem trenutku prije ili nakon početka javnog trgovanja. Za sudjelovanje se ne morate prijaviti unaprijed. Dionice možete kupiti čim započne rano nadmetanje.
Dopušteno je otvaranje kratkih pozicija izravno u predtržišnoj fazi. Primjerice u slučaju da cijena dionice na indikativnim kotacijama značajno poraste u odnosu na fer vrijednost, a vi ste predvidjeli da se dionica neće otvoriti tako visoko. Kada trgujete na negativnoj strani, uzmite u obzir sve rizike.
Ne postoji minimalni iznos participacije na platformi Freedom Finance Europe. Možete dati nalog za kupnju bilo kojeg broja dionica u pretprodaji.
Transakcije dionicama u predtržišnoj fazi naplaćuju se kao normalne burzovne transakcije prema Vašoj tarifi.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije