Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Ilya Sutskever napušta OpenAI: Što slijedi za ovog pionira umjetne inteligencije?

Nakon skoro deset godina rada u OpenAI-u, suosnivač Ilya Sutskever javno je objavio svoj odlazak. Na tehnološkoj platformi X oprostio se od kolega.

Ilya Sutskever, suosnivač OpenAI-a, nedavno je najavio svoj odlazak iz tvrtke nakon gotovo deset godina, što predstavlja kraj dugog putovanja. Prošle jeseni, Sutskever je bio u središtu pažnje zbog dramatičnih događaja u upravnom odboru, kada je podržao odluku o smjeni glavnog izvršnog direktora Sama Altmana, iako je ta odluka kasnije poništena nakon burnih događaja. Sutskever je osobno obavijestio Altmana o odluci u studenom.

Ilya Sutskever je javno objavio svoj odlazak putem platforme društvenih medija X. Istaknuo je da planira krenuti u novi pothvat koji mu je blizak, no zadržavajući tajnovitost oko detalja.

Nakon gotovo desetljeća rada u OpenAI-u, donio sam odluku da napustim tvrtku. Smatram da je put kojim se OpenAI kreće izvanredan, i vjerujem da će pod vodstvom Sama Altmana, Grega Brockmana, Mire Murati i sada Jakuba Pachockija tvrtka uspješno razviti AGI koji će biti siguran i koristan. Bilo je izuzetno čast i privilegija raditi s vama, i svi će mi jako nedostajati. Zahvaljujem vam na svemu. Radujem se budućim projektima koji su meni osobno vrlo važni, a detalje ću podijeliti uskoro.

Objava na platformi X

Altman je izrazio duboku žalost zbog odlaska, ističući Sutskevera kao jednog od najistaknutijih umova naše generacije.

Sutskeverov odlazak sada otvara prostor za Jakuba Pachockija, kojeg Altman visoko cijeni i povjerava mu istu razinu povjerenja kao što je imao prema Sutskeveru. Altman vjeruje u Pachockijevu sposobnost da usmjeri OpenAI prema velikoj misiji demokratizacije prednosti generativne umjetne inteligencije (AGI).

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno