Srijeda, 17 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Koliko novca zarađuju automobilske tvrtke?

Ime se plaća, prestiž se plaća… Većina proizvođača automobila ostvarila je veći profit prošle godine, unatoč manjem broju prodanih vozila.

Ferrari je i dalje prvak automobilske industrije, a slijedi ga Tesla, ali brojke američke marke električnih automobila daleko su od talijanske sportske marke.

Lani je Ferrari ostvario oko 94.500 eura dobiti po automobilu. Tesla je na drugom mjestu s više od 6100 eura dobiti po prodanom automobilu. Analizu je objavio portal Motor1.
Nisu samo Ferrari i Tesla dobro prošli. Izvješće pokazuje da je 19 najvećih proizvođača automobila na svijetu u prosjeku zaradilo više novca po prodanom automobilu prošle godine.

Dobit je pala sa 1.168 eura po prodanom automobilu u 2019. na 811 eura u 2020., da bi se prošle godine povećala na čak 1.903 eura po prodanom automobilu.

Proizvođači su se prilagodili pandemiji i nedostatku čipova, koji su pogodili automobilski sektor. Prema riječima stručnjaka, industrija se uglavnom fokusirala na proizvodnju najprofitabilnijih modela kao što su SUV i električna vozila.

Sniženi su i popusti i cijene, prenosi HAK magazin.

Izvor:bankar.me

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno