Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Kriptopoduzetnik optužen za prijevaru od 150 milijuna dolara

Savezni tužitelji u petak su objavili optužbe protiv njemačkog poduzetnika. Navode da je prevario ulagače za više od 150 milijuna dolara u shemi kripto prijevare.

Tužitelji su rekli da je Horst Jicha promovirao USI Tech, tvrtku koju je osnovao i vodio kao izvršni direktor, kao platformu za kripto rudarenje i trgovanje “dostupnu prosječnom malom investitoru”. Ali zapravo, Jicha i dva neimenovana suradnika, obojica rukovoditelji tvrtke USI Tech, namamili su i prevarili investitore u “marketinšku shemu na više razina”, tvrde tužitelji.

Vlasti su priopćile da su uhitile Jichu i otpečatile optužnicu koja sadrži četiri optužbe protiv njega. Optužen je za prijevaru s vrijednosnim papirima. Kao i za zavjeru za počinjenje prijevare s vrijednosnim papirima. Ali i prijevaru putem interneta i pranje novca. Uhitili su ga kad je 23. prosinca ušao u SAD prvi put u više od pet godina. Krenuo je u Miami na odmor. U petak ujutro izveden je pred savezni sud u Brooklynu.

Tužitelji tvrde da je tvrtka, na svojoj web stranici, u objavama na društvenim mrežama i na osobnim događajima lažno tvrdila da ulagači mogu zaraditi čak 140% povrata na kripto ulaganja izvršena putem njihove platforme.

Otprilike u proljeće 2017. Jicha i njegovi suradnici počeli su “agresivno promovirati” USI Tech, rekli su tužitelji. Bilo je događaja uživo, uključujući onaj u Valley Forgeu, Pennsylvania, gdje je jedan od Jichinih suradnika tvrdio da je zakonitost USI Tech-a blagoslovio “vrhunski SEC-ov odvjetnik”.

Godine 2018., kada su regulatori počeli pažljivo ispitivati USI Tech, tužitelji su tvrdili da je Jicha prekinuo poslovanje tvrtke u SAD-u. Tako je spriječio investitore da povuku svoj novac, prenosi CNBC. Od tada je oko 150 milijuna dolara tog novca prebačeno na račune koje kontrolira Jicha, rekli su tužitelji u petak.

Uvijek je teško kada investitori pretrpe gubitke od strane određenih loših aktera. Radujemo se što ćemo revno braniti optužbe protiv gospodina Jiche i iznijeti činjenice o njegovoj upletenosti u USI Tech u nadi da će zli akteri biti izvedeni pred lice pravde.

Marissel Descalzo i David Tarras, Jichini odvjetnici

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno