Utorak, 16 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Natjecanje s konkurentima prisiljava Netflix da poveća pretplatu

Troškovi gledanja Netflixovih hitova od “Bridgertona” do “The Crown” će rasti, budući da streaming platforma podiže cijene za pretplatnike u Velikoj Britaniji i Irskoj po drugi put u manje od 18 mjeseci – piše The Guardian.

Taj potez, posljednji znak financijskih izazova koju rastuća konkurencija nanosi najpopularnijoj svjetskoj usluzi, slijedi ciklus rasta cijena za pretplatnike u Ujedinjenom Kraljevstvu koji je počeo u prosincu 2020., a za one u Irskoj u ožujku prošle godine.

Netflix, koji ima oko 14 milijuna pretplatnika u Velikoj Britaniji i 600.000 u Irskoj, prema Ampere Analysisu, trebao bi podići cijenu svog najpopularnijeg paketa na 10,99 funti (13,13 eur) mjesečno. Ova vrsta pretplate nudi istovremeno gledanje na dva zaslona, ​​HD i mogućnost preuzimanja emisija i filmova na dva uređaja.

Netfilx podiže cijenu svog osnovnog paketa prvi put u desetljeću. Početni plan, koji gledateljima omogućuje gledanje samo na jednom ekranu i preuzimanje na jedan uređaj, poskupjet će za 1 funtu mjesečno na 6,99 funti (8,35 eur).

Cijena premium plana Netflixa, koji omogućuje gledanje na do četiri različita zaslona istovremeno i preuzimanje na do četiri uređaja, povećat će se za 2 funte mjesečno na 15,99 funti. U Irskoj će se osnovni plan povećati za 1 € na 8,99 €, standardni paket će se povećati s 12,99 € na 14,99 €, a premium će se povećati sa 17,99 € na 20,99 €.

Povećanje cijena u Britaniji i Irskoj dolazi nakon povećanja za pretplatnike u SAD

Poskupljenja, koja su se očekivala nakon značajnog povećanja za pretplatnike u SAD-u u siječnju, odmah će stupiti na snagu za nove pretplatnike. Postojeći pretplatnici će dobiti 30-dnevnu obavijest putem e-pošte, ovisno o njihovom ciklusu naplate. Netflix je rekao da su povećanja bila neizbježna kako bi se održao kontinuirani niz novih sadržaja za gledatelje usred sve veće konkurencije konkurenata uključujući Amazonov Prime Video, Disney+ i HBO Max.

“Oduvijek smo bili usredotočeni na to da našim članovima pružimo i kvalitetu i jasnu vrijednost za njihovo članstvo”, rekao je glasnogovornik Netflixa. “Naše korigirane cijene odražavaju ulaganje u našu uslugu i katalog i omogućit će nam da nastavimo stvarati serije, dokumentarne filmove i filmove koje naši pretplatnici vole, kao i ulaganje u talente i kreativnu industriju. Nudimo niz planova kako bi pretplatnici mogli odabrati cijenu koja im najbolje odgovara.”

Velika Britanija je najveća Netflixova produkcijska baza za TV emisije i filmove izvan SAD-a s godišnjom potrošnjom na sadržaj od milijardu dolara. Prije dva kruga rasta cijena, najpopularniji Netflixov plan koštao je 8,99 funti, a njegov premium plan koštao je 11,99 funti. Njegov konkurent Disney+, koji je lansiran u Velikoj Britaniji početkom 2020., prošle je godine povisio cijene s 5,99 funti na 7,99 funti.

Odluka je donesena nakon što je Disney udvostručio svoj sadržaj dodavanjem usluge Star na Disney+, nudeći programe kao što su “Desperate Housewives”, osmišljene da privlače širu publiku koja još nije pretplaćena na Disney.

 

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno