Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Nova verzija iOSa omogućit će bolju personalizaciju

Apple je tijekom proteklih nekoliko godina uveo značajne promjene u svoj operativni sustav. Ponajviše su se pozabavili izgledom zaključanog zaslona i onog početnog. Trebale su proći godine i godine dok je Apple omogućio widgete koji donose više informacije o aplikacijama na početnom zaslonu. Dok je na zaključanom zaslonu sada moguće prikazati puno više korisnih informacija. Ono što je najvažnije jest da je Apple korisnicima dao veću kontrolu nad tim prikazom.

S novom verzijom svog mobilnog operativnog sustava, čije službeno predstavljanje očekujemo početkom lipnja ove godine, Apple bi trebao napraviti još jedan korak dalje u omogućavanju personalizacije početnog zaslona. Korisnici iPhonea tako bi trebali dobiti jednu opciju koju, prenosi Zimo, Androidi imaju već – 15 godina. Trenutačno, kada postavljate aplikacije ili widgete na početni zaslon iPhonea, one zauzimaju cijeli ekran i na njemu nema praznog prostora. Ako izbrišete neku aplikaciju sa zaslona, to će se mjesto popuniti sljedećom aplikacijom koja se nalazi na sljedećem ekranu (osim u slučaju da se rado o posljednjem ekranu).

Odabrane aplikacije i widgeti

Na Androidu korisnici mogu odabrati koliko će aplikacija ili widgeta biti na ekranima, odnosno kako će urediti početni zaslon. Dakle, mogu cijeli početni zaslon ispuniti widgetima i aplikacijama ili mogu staviti samo one najvažnije tako da je ostatak ekrana prazan.

S iOS-om 18 i korisnici Apple bi napokon trebali dobiti tu mogućnost. Dakle, jednom kada ova verzija bude dostupna korisnici iPhonea na svojim će ekranima napokon moći ostaviti prazna mjesta. Iako to svakako nije revolucionarna promjena, nema sumnje da će je mnogi korisnici pozdraviti.

Informacije o novim opcijama iOS-a objavio je poznati analitičar Mark Gurman s Bloomberga, a zanimljivo je kako on tvrdi da na ovu nadogradnju softvera u Appleu gledaju kao na jednu od svojih najvećih, ako ne i najveću nadogradnju operativnog sustava u povijesti tvrtke. Pored spomenute veće personalizacije ekrana, nova verzija iOS-a trebala bi donijeti i veću implementaciju umjetne inteligencije u Appleove telefone.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno