Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

OpenAI procijenjen na 80 milijardi dolara

OpenAI je zaključio ugovor koji će tvrtku za umjetnu inteligenciju odvesti na vrijednost 80 milijardi dolara ili više, izvijestio je ovog vikenda New York Times.

Tvrtka će prodati postojeće dionice u takozvanoj ponudi natječaja koju vodi tvrtka rizičnog kapitala Thrive Capital, stoji u izvješću. Prema dogovoru, zaposlenici će moći unovčiti svoje dionice tvrtke umjesto tradicionalnog kruga financiranja kojim bi se prikupio novac za poslovanje, dodaje se u izvješću.

Početkom prošle godine postignut je sličan dogovor. Tvrtke rizičnog kapitala Thrive Capital, Sekuoia Capital, Andreessen Horovitz i K2 Global pristale su kupiti dionice OpenAI-ja u natječajnoj ponudi, procjenjujući tvrtku na oko 29 milijardi dolara, prema izvješću.

Pokretanje OpenAI-jevog ChatGPT-a krajem 2022. potaknulo je buku oko umjetne inteligencije, potaknuvši tvrtke da istraže načine za iskorištavanje snage te tehnologije, izvještava Reuters, prenosi biznis.ba.

Inače, godišnji prihod ove kalifornijske tvrtke za razvoj umjetne inteligencije premašio je dvije milijarde dolara, objavio je ovog mjeseca Financial Times pozivajući se na anonimne obaviještene izvore.

Prema istim izvorima, Open AI namjerava udvostručiti te prihode 2024. godine.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno