Srijeda, 17 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Raste potražnja za metaverse zemljištima

Digitalno zemljište je u velikoj potražnji na već vrlo unosnom tržištu metaversa, kako su otkrili prošlotjedni podaci o prodaji NFT-ova.

Podaci s platforme za NFT (non-fungible token) metrike, pokazuju da je tijekom prošlog tjedna vrijednost prodanih NFT-ova narasla je na više od 300 milijuna dolara. Od tog ukupnog broja, gotovo trećina je bila za digitalno zemljište u Sandbox Metaversu.
Tijekom prošlog tjedna, svaka od deset najvećih NFT metaverse prodaja odnosila se na digitalnu zemlju. Sandbox je u proteklom tjednu ostvario ukupni volumen od 70,5 milijuna dolara za 4.433 NFT artikla što ga čini metavers kolekcijom koja je prikupila najviše novca.
Decentraland je rangiran na drugom mjestu po ukupnom prometu prodaje NFT-ova. Top 10 prodaja u tom metaversu su rasponu od 225.000 MANA (oko 760.000 dolara) do 50.000 MANA (220.000 dolara). U Decentralandu je tijekom proteklog tjedna prodano 399 NFT artikala u vrijednosti od 6,6 milijuna dolara.

The Sandbox Map

Tijekom proteklih tjedan dana ovo su još neki od značajnijih volumena u metavers projektima: CryptoVoxels je prodao 81 NFT artikal za oko 650.000 dolara, u Somnium Spaceu je prodano 40 artikala u vrijednosti 492.000 dolara. Svi njihovi najveći tradeovi bili su također za virtualno zemljište.


Metaverse je jedan od posljednjih popularnih trendova u kripto sektoru. To iskustvo virtualne stvarnosti koristi blockchain tehnologiju i NFT-ove kako bi ekosustav funkcionirao. Pomoću ovoga je omogućeno plaćanje te ključno, posjedovanje stvari u metaversu. Na primjer, kada obavite kupnju u igri, vi zapravo posjedujete predmet i možete ga držati, koristiti ili trgovati njime.
Prema DappRadaru, metavers zemljišta u vrijednosti od 106 milijuna dolara prodano je među više od 6000 trgovaca u prošlom tjednu.
Zasigurno, Metaverse zemlja je sljedeći veliki hit u NFT prostoru. Iznoseći rekordne prodajne brojeve i konstantno rastuće cijene NFT-a, virtualni svjetovi novi su trendu kripto prostoru”, naveo je DappRadar u svom blog postu u to vrijeme.
Na NFT tržištu Opensea, Sandbox i Dentraland zadržali su svoja mjesta kao dvije najbolje kolekcije kojima se trgovalo na platformi tijekom prošlog tjedna.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno