Financa
Digitalni poslovni portal

Šef Boeinga gubi 7 milijuna dolara bonusa zbog kašnjenja

Boeing je odlučio ne isplatiti bonus od 7 milijuna dolara izvršnom direktoru Davidu Calhounu zbog kašnjenja u novom modelu 777X.

Među ciljevima g. Calhouna kada je postao izvršni direktor u siječnju 2020. bio je da regulatori odobre avion i uvedu ga u zrakoplovnu tvrtku do kraja 2023., s povećanjem proizvodnje i isporuka, izvijestio je The Wall Street Journal.

Jasno je da ovaj cilj neće biti ispunjen, iako su razlozi uglavnom izvan kontrole gospodina Calhouna“, rekao je Boeing u svojoj godišnjoj izjavi u petak.

Također je navedeno da je odbor za naknade u kolovozu 2022. odlučio da nagrada od 7 milijuna dolara temeljena na učinku neće biti priznata.

Ali to ne bi trebalo osobito brinuti navedenog direktora jer mu je tvrtka 16. veljače dodijelila posebnu dioničku nagradu u vrijednosti od oko 5 milijuna dolara kako bi prepoznala “kontinuirano povjerenje u snažno vodstvo g. Calhouna” i zadržala ga, rečeno je.

Boeing je započeo s razvojem 777X 2013. kao širokotrupnog mlažnjaka za duge relacije koji je zamijenio svoj model 777-300ER.

Novi avion je odgađan godinama zbog regulatornih poteškoća i drugih izazova.

Jedan od Calhounovih ciljeva bio je vratiti u promet 737 MAX, avion koji je bio prizemljen zbog dviju zrakoplovnih nesreća 2018. i 2019. koje su odnijele 346 života.

Calhounova ukupna zarada prošle je godine iznosila 22,5 milijuna dolara, što je povećanje od 6,6 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije