Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Sigurnosni poziv: BMW hitno mijenja sustav kočenja na tisućama vozila

BMW je pokrenuo globalni opoziv za 371.756 vozila zbog problema s integriranim sustavom kočenja, što je objavljeno u pismu upućenom njemačkom kupcu.

Opoziv uključuje širok spektar BMW-ovih modela, počevši od kompaktnih kao što su 2 serija Active Tourer i X1, preko SUV linija X3, X4, X5, X6 i X7, pa do premium modela kao što su 5 serija, serija 7 limuzina, M visokih performansi i električna vozila poput iX1, i5 i i7.

BMW je pokrenuo globalni opoziv za 371.756 vozila zbog problema s integriranim sustavom kočenja, obuhvaćajući raznovrsne modele uključujući kompaktnu klasu poput 2 serije Active Tourer i X1, SUV linije kao što su X3, X4, X5, X6 i X7, te luksuzne modele poput 5 serije, serije 7, M modela i električnih vozila poput iX1, i5 i i7. Vlasnici pogođenih vozila primili su obavijesti da zakazati posjet lokalnoj BMW radionici radi ispravka. U Njemačkoj je kontaktirano gotovo 47.000 vlasnika vozila, prenosi tportal.

Upozorenje na zaslonu

Prema proizvođaču automobila, problem se manifestira kroz posebno upozorenje na zaslonu u kokpitu vozila. Preporučuje vozačima da možda trebaju primijeniti veću silu na papučici kočnice i izbjegavati nagla kočenja. Glavni uzrok kvara identificiran je kao mogući poremećaj signala u senzoru položaja motora. Što može dovesti do neispravnosti u podršci sile hidrauličkog kočenja.

Kao rješenje, BMW je obećao zamjenu integriranog kočionog sustava na svim pogođenim vozilima. Ovaj opoziv obuhvaća modele proizvedene između 2022. i 2024. godine. Predstavlja BMW-ov proaktivan pristup osiguranju sigurnosti i pouzdanosti flote. Unatoč logističkim i tehničkim izazovima povezanim s tako obimnim opozivom.

BMW iz Sjeverne Amerike objavio je povlačenje gotovo 79.670 vozila iz linije proizvedene između 2023. i 2024. godine. Obavijest o opozivu objavljena je u veljači 2024. Opoziv obuhvaća različite modele, uključujući serije 5 i 7 iz 2023. i 2024., električne modele i5 i i7, te SUV-ove X1, X5, X6, X7 i XM. Opoziv također uključuje Rolls-Royce Spectre. Vlasnici se potiču da posjete NHTSA web stranicu kako bi provjerili je li njihovo vozilo uključeno u opoziv.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno