Financa
Digitalni poslovni portal

Trenutno u blokadi preko 100.000 pravnih subjekata

Prema najnovijim podacima Centralne banke BiH od 4. siječnja 2022. godine, u Bosni i Hercegovini bio je blokiran 100.301 račun poslovnih subjekata.

Broj blokiranih računa smanjen je za 266 ili za 0,3 posto u odnosu na izvješća s početka prosinca 2021. godine, kada je bilo blokirano 100.567 računa, navodi se u priopćenju Centralne banke BiH.

U novom izvješću o blokiranim računima u jedinstvenom registru računa Centralne banke

BiH, koji sadrži 4024 stranice (23 stranice manje nego u prošlom izvješću), navedeno je i da su početkom siječnja ove godine 54.263 tvrtke imale najmanje jedan blokirani račun, što je za 36 poslovnih subjekta ili 0,1 posto više nego u izvješću iz prethodnog mjeseca, kada ih je bilo 54.227.

U ovom izvješću blokiranih računa navedenih u jedinstvenom registru računa Centralne banke BiH pobrojeni su pravni subjekti iz svih sfera društvenog života, od gospodarskih poduzeća, prodavaonica, frizerskih salona, benzinskih crpki, ljekarni, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, tvrtki. Na ovom popisu nalaze se i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi…

U prvom izvješću Centralne banke BiH, objavljenim početkom studenoga 2012., broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije