Financa
Digitalni poslovni portal

UBS: nakon velike akvizicije otpuštanja zbog smanjenja troškova

UBS grupa u srpnju planira otpustiti više od polovine zaposlenih u Credit Suisse Group. Rezultat je to hitnog preuzimanja spomenute banke. Očekuje se da među otpuštenima biti najviše bankara, trgovaca i pomoćnog osoblja u investicijskoj banci Credit Suisse u Londonu, New Yorku i u nekim dijelovima Azije.

Zaposlenima je rečeno da očekuju tri runde otpuštanja u ovoj godini. Pri čemu se prva očekuje u srpnju, navode neimenovani izvor, prenosi Biznis. Izvori navode da je trenutni broj zaposlenih u Credit Suisse Group oko 45.000.

Tri mjeseca nakon što je UBS u akciji spašavanja uz posredovanje vlade odlučio kupiti Credit Suisse, puni obujam ukidanja radnih mjesta dobija oštre konture. UBS, čija je kombinirana radna snaga narasla na 120.000 kada je preuzela Credit Suisse, priopćio je da je u narednim godinama postavila cilj uštede oko 6 milijardi dolara.

UBS namjerava na kraju smanjiti ukupan kombinirani broj zaposlenih za oko 30 posto, što znači da planiraju otpustiti 35.000 ljudi. To je manje-više u skladu sa procjenama analitičara koji su predvidjeli da će biti otpušteno oko 30.000 zaposlenih. Prema njihovim ocjenama, uloga UBS kadrova dominantna je u novoj strukturi.

Otpuštanje zaposlenika u švicarskoj banci moglo bi još i više pogoršati ionako sumornu godinu za poslove u financijskom sektoru. Prethodno su velike banke sa Wall Streeta, kao što su Morgan Stanley i Goldman Sachs, najavile otpuštanja više tisuća zaposlenika.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije