Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Upwork: Analiza podataka vještina koja se plaća preko 150 eura po satu

Freelance platforma Upwork nedavno je objavila popis najtraženijih vještina na tržištu rada za 2024. godinu na temelju zarada freelancera.

Da bi sastavili popis, Upworkovi stručnjaci analizirali su koje vještine postaju traženije na tržištu rada iz godine u godinu, a koje gube na popularnosti. Pojasnila je to Margaret Lilani, potpredsjednica odjela za isporuku talenata u toj kompaniji, prenosi Poslovni.

Inače, analitičari podataka proučavaju sirove podatke o poslovanju, uključujući prodaju, posjećenost mrežnih stranica i regulatorne rizike te donose uvide o tome kako poboljšati poslovanje tvrtke.

Njihov posao ima velik utjecaj na poslovne procese, rekla je Vicki Salemi, stručnjakinja za zapošljavanje iz Monstera. Takvi stručnjaci obično imaju diplomu iz područja računalne znanosti ili statistike ili pak položen online tečaj poput Googlea ili Coursere.

Svoju ekspertizu na Upworku naplaćuju do 156 eura po satu.

Analiza podataka je vještina koja se kontinuirano razvija. Pogotovo s procvatom umjetne inteligencije (AI) u posljednje vrijeme.

Iako ta vještina na tržištu rada nije novost, danas se svodi na “korištenje umjetne inteligencije za dublje, brže i šire pronalaženje uvida” o poslovanju, tumači Lilani.

Najbolji analitičari podataka na tržištu zbog toga su oni koji pri obavljanju posla znaju vješto iskoristiti mogućnosti AI alata koji se “razvijaju ludom brzinom”, zaključila je.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno