Petak, 21 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Ženska Mentorska Mreža – objavljen poziv za novi ciklus

Objavom javnog poziva za sudjelovanje u programu Ženske Mentorske Mreže i službeno je započeo drugi ciklus ovog mentorskog programa namijenjenog mladim poslovnim ženama. Radi se o zajedničkom projektu Addiko Bank Sarajevo i Deloitte BH. Koncept Ženske mentorske mreže jeste pružanje stručne pomoći mladim poslovnim ženama na početku karijere kroz mentorsku podršku iskusnih menadžerica.

Prijave su moguće do 8. travnja, a mogućnost sudjelovanja imaju fakultetski obrazovane, zaposlene žene sa minimalno godinu radnog iskustva sa iskazanim željom za napredovanjem i visokoj motivaciji za učenje. Program će se, prema najavi organizatora, organizirati u periodu svibanj – rujan ove godine.

„Činjenica da je među diplomiranim studentima žena više od 50 posto, dok se njihovo učešće smanjuje kako idemo prema višim nivoima menadžmenta bila nam je i ostala ključni pokretač ovog projekta. Pionirska ideja koja je zaživjela prošle godine ulazi u drugu godinu postojanja i nudi priliku za 50 mladih žena da kroz intenzivan program učenja poboljšaju uvjete za svoj karijerni napredak, ali i da izgrade vrlo kvalitetnu mrežu kontakata“, istaknula je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo i jedna od osnivačica projekta, te uz poziv mladim poslovnim ženama da se prijave, naglasila da je ovaj program još jedan korak naprijed ka boljem i ravnopravnijem položaju žena u poslovnom svijetu.

Sabina Softić, direktorica Deloitte BH govoreći o značaju ovog projekta za širu društvenu zajednicu, istaknula je da je prošlogodišnje iskustvo, usprkos svim epidemiološkim i drugim ograničenjima, bilo  izvrsno, te ih  je dodatno motiviralo da u ovaj ciklus uđu još odlučnije sa namjerom pravljenja promjene u tradicionalno muškom, poslovnom svijetu.

“Iako su prvi efekti prošlogodišnjeg ciklusa Ženske Mentorske Mreže već vidljivi, puni efekti ovog mentorskog programa tek će se osjetiti u godinama koje su ispred nas“, dodala je Softić.

Organizatori pozivaju mlade poslovne žene na početku karijere da se prijave i sudjeluju u Ženskoj Mentorskoj Mreži, te na taj način osnaže svoju poziciju u kompanijama u kojima rade.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno