Utorak, 30 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Celsius za izlazak iz stečaja odabrao ponudu Fahrenheita

Celsius Network LLC, kripto banka u bankrotu, priopćila je da je odabrala ponudu Fahrenheita kao pobjedničku ponudu za upravljanje novim subjektom koji će biti u vlasništvu njegovih vjerovnika. Time bi se trebali izvući iz stečaja, piše Reuters.

Fahrenheit, konzorcij koji uključuje tvrtku rizičnog kapitala Arrington Capital temeljenu na blockchainu, osigurat će kapital, upravljački tim i tehnologiju za osnivanje i upravljanje novom tvrtkom, rekao je Celsius.

Prema Planu, vlasnici Celsiusovih računa posjedovat će 100% novog kapitala u novoj tvrtci. Novu će tvrtku nadzirati novi upravni odbor, čiju će većinu imenovati vjerovnici.

Celsius sa sjedištem u New Jerseyju također je potvrdio da je osigurao rezervnu ponudu s Blockchain Recovery Investment Consortium (BRIC). To je holding kompanija povezanom s Gemini Trust u vlasništvu Winklevossa.

Celsius je u srpnju podnio zahtjev za zaštitu po Poglavlju 11. Jedan je od nekoliko kripto banki koje su bankrotirale nakon brzog rasta industrije tijekom pandemije COVID-a.

U nastojanju da pronađe kupca koji bi mogao izvući njihovo poslovanje iz stečaja, tvrtka je 22. travnja pokrenula dražbu. U početku je planirao prihvatiti ponudu NovaWulfa.

Na temelju dokumenta, Fahrenheit mora dati depozit od 10 milijuna dolara u roku od tri dana kako bi sklopio ugovor o akviziciji. Trenutno, prodaja čeka regulatorno odobrenje prije nego što se prodaja može finalizirati, čeka se odobrenje regulatora.

Fahrenheitova akvizicija imovine Celsius Networka signalizira ključni trenutak u oporavku industrije kriptovaluta od izazovne faze obilježene padom nekoliko kripto burzi, banki i tvrtki rizičnog kapitala. Međutim, usred regulatornog nadzora koji je u tijeku, tek treba vidjeti hoće li završetak ovog posla biti uspješan.

Industrija željno iščekuje sljedeći razvoj događaja dok Celsius prolazi ovu tranziciju pod nadzorom stečajnih sudova i regulatora.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno