Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

BiH i hrvatskom autocestom uskoro bez zaustavljanja na naplatnim kućicama

Do kraja ovog mjeseca vozači koji imaju ACC uređaj Autocesta Federacije BiH ili Hrvatskih autocesta moći će s jednim uređajem koristiti autoceste kojima opravljaju Javno poduzeće Autoceste FBiH i HAC.

Prije nekoliko dana ove su dvije tvrtke potpisale aneks Memoranduma o poslovnoj suradnji. Cilj im je primjena interoperabilnosti elektroničke naplate cestarine. Interoperabilnost će se uspostaviti tako da se jedan ACC uređaj koristi na autocestama JP Autoceste FBiH i HAC-a.

Iako će se za korištenje autocesta koristiti jedan uređaj, vlasnici uređaja morat će se registrirati u prodajnom uredu drugog koncesionara. To znači da će se korisnik s ACC uređajem JP Autocesta FBiH morati registrirati u prodajnom uredu HAC-a i obrnuto. Korisnik će, dakle, u konačnici imati dva korisnička računa i jedan uređaj.

„Uspješno smo završili povezivanje s Hrvatskim autocestama. Puštanje sustava u rad očekujemo do kraja lipnja.“

Denis Lasić, v.d. direktora JP Autoceste FBiH

Ovaj model odnosi se samo na autoceste u Federaciji BiH, ne i u Republici Srpskoj. Svi oni koji putuju iz Hercegovine u Hrvatsku i obrnuto moći će nakon prelaska granice bez zaustavljanja nastaviti putovanje autocestom.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno