Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Mitsubishi se pridružuje savezu Nissana i Honde

Japanski Mitsubishi Motors pridružit će se savezu između Honda Motora i Nissan Motora. Stvorit će tako automobilsku grupu s ukupnom prodajom od više od 8 milijuna vozila, objavio je u nedjelju poslovni dnevnik Nikkei.

Mitsubishi Motors, koji je u 34-postotnom vlasništvu Nissana, radit će s Hondom i Nissanom na finaliziranju detalja njihovog partnerstva. Ali tri tvrtke namjeravaju standardizirati softver u vozilu koji kontrolira automobile, prenosi Seebiz.

Mitsubishi Motors je odbio komentirati izvješće, dok dužnosnici Nissana i Honde nisu odmah bili dostupni za komentar.

Taj pritisak dolazi u trenutku kada Nissan, treći najveći japanski proizvođač automobila, neprestano gubi tržišni udio na svoja dva najveća tržišta, Sjedinjenim Državama i Kini, koji su zajedno činili polovicu njegove globalne prodaje u godini do ožujka.

U četvrtak je tvrtka srezala svoju godišnju prognozu nakon što je veliki diskont u SAD-u gotovo potpuno izbrisao njenu dobit u prvom kvartalu.

Suradnja bi mogla pomoći japanskim proizvođačima automobila da smanje troškove i ojačaju kako bi se izborili s teškom konkurencijom u električnim vozilima, kojom dominiraju tvrtke poput kineskog BYD-a i Tesle.

U Kini, najvećem svjetskom automobilskom tržištu, japanski brendovi su prije bili jaki, ali sada se suočavaju s domaćim proizvođačima automobila koji su brzo povećali proizvodnju i pridobili potrošače s jeftinim vozilima sa softverom.

Nissan i Honda rekli su u ožujku da razmatraju strateško partnerstvo u proizvodnji komponenti za električna vozila. Dok nastoje steći veće uporište na globalnom tržištu automobila na baterije, za koje se očekuje da će rasti u narednim godinama.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno