Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

SEC prijeti tužbom NFT tržištu OpenSea zbog sumnje da su NFT-ovi vrijednosni papiri

Američka Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) zaprijetila je tužbom tržištu NFT-ova OpenSea. To je objavo izvršni direktor tvrtke na društvenoj mreži X.

“Primili smo obavijest od SEC-a u kojoj nam prijete tužbom zbog uvjerenja da su NFT-ovi na našoj platformi zapravo vrijednosni papiri,” izjavio je suosnivač i izvršni direktor OpenSea, Devin Finzer.

SEC i kriptoindustrija sukobljavaju se već nekoliko godina zbog različitih stavova. Raspravlja se o tome treba li kripto imovina biti klasificirana kao vrijednosni papiri i regulirana kao takva, piše Poslovni Plus.

“Zapanjeni smo što SEC planira poduzeti tako ozbiljan korak protiv kreatora i umjetnika. No, spremni smo se boriti,” izjavio je Finzer.

Kripto tvrtke optužuju američkog financijskog regulatora za prekoračenje ovlasti i kršenje svoje nadležnosti. SEC tvrdi da kripto i NFT sektor ignoriraju zakone o vrijednosnim papirima. Ti papiri su namijenjeni zaštiti investitora i drugih tržišnih sudionika.

“Iako NFT-ovi obično nisu klasificirani kao vrijednosni papiri, SEC možda analizira kako su tretirani i trgovani te imaju li karakteristike investicijskog ugovora,” objasnio je Michael Ashley Schulman, partner i direktor investicija u Running Point Capital Advisors.

“Negativni stavovi prema NFT-ovima pojačali su se nakon nedavnog pada kripto tržišta i teško se mijenjaju,” dodao je.

Kripto tvrtke poput Coinbase i Robinhood više puta su zahtijevale jasnije regulative i nove zakone. NFT-ovi, digitalna imovina koja postoji na blockchainu kao javna knjiga za provjeru autentičnosti i vlasništva, stekli su popularnost 2017. godine zbog svog jedinstvenog digitalnog potpisa koji ih čini nemogućim za reprodukciju.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno