Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Telegram zabilježio porast preuzimanja aplikacije nakon uhićenja Durova

 Prihodi platforme Telegram u 2023. godini iznosili su 342 milijuna dolara. Dok su operativni troškovi iznosili 108 milijuna dolara, a ukupan gubitak bio je 173 milijuna dolara, prema financijskom izvješću kompanije. Djelomično su gubitak nadoknadili rastom vrijednosti digitalnih sredstava na bilancu stanja Telegrama, uključujući Toncoin.

Sama platforma ne objavljuje svoja izvješća, prenosi Biznis. Kako je navedeno, ukupna vrijednost digitalnih sredstava Telegrama u 2023. godini iznosila je skoro 400 milijuna dolara. U 2024. kompanija je prodala Toncoin za otprilike 244 milijuna dolara. U međuvremenu, nakon vijesti o uhićenju i pritvoru generalnog direktora Telegrama Pavela Durova, vrijednost Toncoina pala je za 20 posto, na 5,46 dolara.

Istraga pokrenuta u Francuskoj protiv Durova mogla bi poremetiti planove Telegrama da provede IPO i izađe na burzu u naredne dvije godine. Investitori i oglašivači možda neće htjeti ulagati u platformu, upozoravaju stručnjaci. Ranije ove godine Durov je izjavio da su investitori koji su htjeli kupiti udio u kompaniji njenu vrijednost procijenili na 30 milijardi dolara.

Mjesečni broj korisnika Telegrama porastao je do srpnja na 950 milijuna. U prvim danima nakon uhićenja Durova, broj preuzimanja na iOS platformi širom svijeta porastao je za četiri posto. U Francuskoj je tih dana aplikacija zauzela prvo mjesto po broju preuzimanja među društvenim mrežama. Dok je po ukupnom poretku zauzela treće mjesto.

Četiri dana nakon uhićenja, sud u Parizu je 28. kolovoza oslobodio Pavela Durova. Uz sudski nadzor i kauciju od pet milijuna eura. Optužen je po šest točaka u vezi s djelovanjem prevaranata na Telegramu i odbijanjem suradnje s francuskim vlastima.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno