Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Lexus u Hollywoodu: Automobilska zvijezda na filmskom platnu

Lexus je, na primjer, prisutan u filmovima poput ‘Dnevnik Bridget Jones’ i ‘Bijes pod kontrolom’. Također se pojavljuje u ‘Terminator 3: Pobuna mašina’, gdje su za potrebe snimanja nekoliko modela LS 430 čak i uništeni.

Automobili često igraju glavne uloge u filmovima, a Lexus je postao značajan u Hollywoodu. Neko vrijeme nakon osnivanja brenda, Lexus je stekao status kulturnog mjerila i sve se više uklapa u pop kulturu.

Lexus u filmu Black Panther

Lexus je, primjerice, viđen u filmovima poput ‘Dnevnik Bridget Jones’ i ‘Bijes pod kontrolom’. Također je imao značajnu ulogu u ‘Terminator 3: Pobuna mašina’, gdje su za potrebe snimanja čak uništeni neki modeli LS 430.

Pored manjih uloga, automobil je bio i ključan u nekoliko istaknutih filmskih trenutaka koji su ostavili snažan dojam, piše tportal.

Lexus u filmu Men in black
Film Specijalni izvještaj

Jedan od prvih značajnih nastupa Lexusa na filmskom platnu bio je u znanstveno-fantastičnom filmu ‘Specijalni izvještaj’ iz 2002. godine, koji je režirao Steven Spielberg, a u glavnoj ulozi je Tom Cruise.

Radnja filma smještena je u 2054. godinu, što je zahtijevalo dizajn futurističkog vozila. Spielberg je stoga kontaktirao poznatog dizajnera filmskih automobila, Haralda Belkera, s idejom da stvori posebno vozilo za film. Belker je posebno istaknuo da je vozio Lexusov terenski automobil i izrazio želju za suradnjom s tom markom kako bi se ostvarila jedinstvena vozila za film.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno