Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Kaiyi X7 iHD: Kineski SUV s cijenom ispod 13.000 eura

Kaiyi je 1. rujna na Svjetskoj konferenciji o baterijama u Sichuanu predstavio tri nova modela za inozemna tržišta. U budućnosti će se X7 iHD, e-Qute 02 i X3 Pro EV prodavati i u Europi. Najviše se očekuje od atraktivnog SUV-a X7 iHD. U Kini, cijena ovog modela iznosi ispod 13.000 eura.

Cowin Auto je jedan od mnogih nepoznatih kineskih automobilskih proizvođača koji su se pojavili u posljednjih deset godina. Brend je službeno osnovan 2014. godine. Ranije, 2003. godine, Cowin je bio podbrend Cheryja i prepakirao stare modele. Najpoznatiji model bio je Chery FengYun/Fulwin, koji je sličan Seat Toledou.

Od 2014. godine, Cowin Auto djeluje kao službena podružnica kineskog proizvođača automobila Chery Automobile. Fokus im je razvoj nove niše na dinamičnom kineskom tržištu automobila. Cowin se usmjerava na mlade kupce s ograničenim budžetom.

Kaiyi Auto pojavljuje se pod tim imenom tek od 2020. godine. Ima 51% vlasničkog udjela Yibin Automobile Industry. Chery Automobile posjeduje preostalih 49% udjela. Chery je globalni automobilistički gigant.

Kaiyijeva strategija usredotočuje se na Aziju i Europu, iako planiraju širenje na druge kontinente. Na Svjetskoj konferenciji o baterijama u Sichuanu, Kaiyi je predstavio tri nova modela. Ti modeli trebali bi se uskoro pojaviti u Europi, počevši od istočnoeuropskih tržišta. Krajem prošle godine, brend je već ušao na rusko tržište, piše Poslovni dnevnik.

Najluksuzniji model među njima je Kaiyi Kunlun X7 iHD, plug-in hibridni SUV više srednje klase. Dugačak je 4,74 metra i ima međuosovinski razmak od 2,82 metra. Eksterijer ima atraktivan “zapadnjački” dizajn, dok enterijer odražava kineski stil.

Unutrašnja konfiguracija nudi rasporede s 5 i 7 sjedišta. Interijer uključuje 12,3-inčnu full LCD instrument ploču i 14,6-inčni kontrolni ekran. Također, tu je podrezani upravljač i ukrasi s ambijentalnim osvjetljenjem.

Snaga dolazi iz Kaiyijevog plug-in hibridnog sistema. Sastoji se od 1.5T benzinskog motora i dva električna motora. Sistem je povezan s mjenjačem s dvostrukim kvačilom DHT. Ukupna snaga iznosi 338 KS, a obrtni moment 523 Nm. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 7,7 sekundi. CATL litij-željezo-fosfatna baterija od 22,48 kWh omogućuje električni domet od 150 km. Ukupni domet prema kineskom CLTC standardu je 1.200 km.

Unatoč zanimljivom dizajnu, cijena bi mogla biti problem za Europljane. Ako SUV stigne u Europu, EU carine mogu povećati troškove. Plug-in hibridni SUV sa sedam sjedišta u Kini košta 99.000 yuana. To je oko 12.900 eura.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno