Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Bitcoin se popeo iznad 60.000 dolara uoči ključne odluke Feda

Bitcoin je bio na 60.000 dolara na u utorak dok su ulagači čekali detalje planova Federalnih rezervi za smanjenje stope.

Cijena vodeće kriptovalute zadnji put je bila viša za 4,3% na 60.394,41 USD, prema Coin Metricsu. U jednom je trenutku porastao čak do 61.335,83 dolara. Dobio je početni porast u ponedjeljak navečer kada je bivši predsjednik Donald Trump predstavio svoj novi kripto pothvat, World Financial Liberty Coin.

Bitcoin je probio razinu od 60.000 dolara u utorak ujutro kada su Federalne rezerve započele svoj dvodnevni sastanak o politici. Očekuje se da će središnja banka prvi put u četiri godine smanjiti kamatne stope. Što bi vjerojatno povećalo rizičnu imovinu, uključujući bitcoin, piše CNBC.

Bitcoin će “vjerojatno reagirati na vijest o smanjenju stope Fed-a s određenim smanjenjem jer se kratkoročna tržišna dinamika filtrira”, rekao je Philipp Pieper, suosnivač Swarm Marketsa. “Ali dugoročne implikacije ublažavanja monetarnih uvjeta dovode do novog ciklusa rasta za bitcoin, ether i ostatak tržišta. U prošlosti je bitcoin donekle bio u korelaciji s glavnim tehnološkim indeksima kao što je Nasdaq i općenito se kreće u skladu s monetarnim uvjetima, dok ulagači traže prinos u okruženjima s nižim stopama.”

Tržište je podijeljeno oko toga hoće li Fed smanjiti stope za 25 ili 50 baznih bodova. Trenutačno trgovci procjenjuju 63% šanse da središnja banka smanji stope za 50 baznih bodova, prema FedWatch Toolu CME Group. Jedan bazni bod iznosi 0,01%.

Bitcoin se ove godine trgovao u rasponu između 55.000 i 70.000 dolara. Ulagači očekuju smanjenje stope Feda, rast bitcoin ETF-ova i ishod predsjedničkih izbora u SAD-u kao sljedeće katalizatore koji će uzdrmati kripto tržište.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno