Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

UAW optužen za kršenje ugovora: Stellantis traži pravdu na sudu

Chryslerov matični koncern Stellantis tuži sindikat United Auto Workers (UAW) zbog navodnog kršenja ugovora i prijetnji štrajkom. Proizvođač automobila zatražio je od Okružnog suda SAD-a u Kaliforniji da proglasi glasanje UAW-a o štrajku nevažećim.

Stellantis, kako izvještava CNN, traži odgovornost UAW-a i lokalnog sindikata za moguće gubitke i štete zbog štrajka. Većina članova UAW-a u Stellantisovom centru za distribuciju dijelova u Los Angelesu podržala je zahtjev za štrajk.

Predsjednik UAW-a, Shawn Fain, optužio je Stellantis za kršenje ugovora povlačenjem od obveza za ulaganja. Stellantis, s druge strane, tvrdi da su ulaganja uvijek ovisila o tržišnim uvjetima te da je potražnja za električnim vozilima opala. U svojoj tužbi, Stellantis navodi da je UAW nepošteno postupio podnošenjem lažnih pritužbi i organiziranjem glasanja o štrajku.

Fain je u petak članovima UAW-a poslao e-mail u kojem je izjavio da je Stellantis pokrenuo dezinformacijski napad kako bi ih uplašio. Optužio je tvrtku za “očajničke akcije” i naglasio da sindikalni odvjetnici vjeruju u njihovo pravo na štrajk.

Fain je istaknuo da izvršni direktor Stellantisa, Carlos Tavares, planira drastične rezove u neuspješnim poslovnim operacijama u SAD-u. Naglasio je da neće tolerirati kršenje sporazuma te da će zaštititi poslovanje, tvornice i zajednice. Fain je dodao da su ujedinjeni i odlučni u provedbi svojih ugovora, prenosi portal Financije.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno