Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

PepsiCo snižava prognozu prihoda zbog pada prodaje grickalica i pića u SAD-u

PepsiCo je smanjio ovogodišnju prognozu organskog prihoda nakon što su američki potrošači nastavili smanjivati kupovinu njegovih grickalica i pića.

Newyorška kompanija, PepsiCo objavila je da sada predviđa manji rast organskog prihoda za ovu godinu od planiranog. Prema izvještaju Euronewsa, prethodno se očekivalo povećanje od četiri posto.

PepsiCo je izvijestio o slabom učinku u Sjevernoj Americi zbog opoziva Quaker Oats proizvoda i smanjene potražnje za Frito-Lay grickalicama. Prodaja Frito-Lay-a pala je za 1,5%, dok je prodaja pića smanjena za 3%.

Ovog ljeta potrošači su počeli odbijati više cijene, a kompanija je najavila snižavanje cijena nekih proizvoda poput čipsa, pišu Financije.

Frito-Lay je povećao cijene za samo 0,5% u trećem kvartalu, dok je PepsiCo globalno podigao cijene za 3%. Prodaja je pala na svim tržištima osim u Europi.

Prihodi u trećem kvartalu iznosili su 23,3 milijarde dolara, što je ispod očekivanja Wall Streeta od 23,8 milijardi dolara. Rast prihoda značajno je usporio u posljednjih nekoliko kvartala.

Neto prihod smanjen je za 5%, na 2,9 milijardi dolara (2,6 milijardi eura), ili 2,13 dolara po dionici. Prilagođeno jednokratnim stavkama, PepsiCo je zaradio 2,31 dolara po dionici, nadmašivši očekivanja analitičara od 2,29 dolara.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno