Financa
Digitalni poslovni portal

Addiko Bank Sarajevo pristupila Filantropskom forumu BiH– Zajedno ćemo ovo društvo činiti boljim

Potpisivanjem ugovora o međusobnoj suradnji, Addiko Bank Sarajevo je i službeno pristupila Filantropskom forumu Bosne i Hercegovine. Uspostavom ove suradnje Addiko Bank Sarajevo je postala prva banka u Bosni i Hercegovini koja će svoje društveno odgovorne aktivnosti i djelovanje uskladiti sa strateškim opredjeljenjem foruma koji podrazumijeva udruživanje snaga filantropa kroz moto „Ujedinjujemo dobro“.

„Tijekom proteklih pet godina koliko djelujemo u Bosni i Hercegovini, Addiko Bank Sarajevo je pokazala da je za pokretanje promjena u društvenoj zajednici ključna volja i želja da stvari učinimo boljim i da našim sugrađanima koji su ugroženi po nekom osnovu olakšamo život i rad. Pristupanje Filantropskom forumu vidimo kao dodatni iskorak na putu ka kreiranju stimulativnog okruženja za filantropiju, obzirom da ono danas to nije, barem ne u onom obujmu kako je u regiji. Vjerujem da zajedno možemo napraviti puno više i puno bolje“, istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo.

„Filantropski Forum ima ulogu ključnog pokretača jedne lijepe, svrsishodne i snažne filantropske kulture u našem društvu. Postavili smo sebi zadatak da podignemo filantropiju na jedan mnogo viši nivo, sa posebnim naglaskom na kreiranje stabilnog sustava za filantropiju, a sve u cilju stvaranja održive filantropske zajednice koja doprinosi pozitivnoj društvenoj promjeni“, istakla je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Filantropskog foruma u Bosni i Hercegovini.

Filantropski forum BiH je jedinstveno mjesto ujedinjenja filantropski orijentiranih kompanija, organizacija i pojedinaca, u cilju građenja perspektivnijeg društva naše države. Misija Foruma je da zajedničkim snagama UJEDINJUJE DOBRO, postavljajući temelje društvu koje inspirira davanja, čime pozicionira filantropiju kao jednu od, ne samo najljepših, već i najbitnijih društvenih vrijednosti.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije