Financa
Digitalni poslovni portal

ASA Banka obilježila završetak kupnje Sberbank BH

ASA Banka proteklog je tjedna kupila Sberbank BH u FBiH čime je vratila stabilnost na tržištu i još jednom potvrdila da je domaća i snažna banka. Na ovaj način, nastala je najveća domaća banka koja predstavlja jak oslonac i dugoročnog partnera svim bh. građanima i gospodarstvu.

Tim povodom, sinoć je u sarajevskoj Vijećnici održana svečanost kojoj su prisustvovale brojne visoke zvanice, partneri i klijenti obje banke. Prisutnima su se obratili domaćini koji su se zahvalili klijentima na povjerenju i potpori tijekom prethodnog perioda, te naglasili važnost ovakve investicije za cjelokupno tržište.

Spajanje dvije značajne bankarske institucije, ASA Banka i Sberbank BH, predstavlja povijesni važan ekonomski događaj za naše građane, za naše gospodarstvo ali i za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Buduća banka sa preko 300 miliona kapitala, preko 2,5 milijarde aktive, 700 zaposlenih, postaje treća najveća banka na tržištu. Uvjereni smo da će naša zajednička filozofija pružiti dugoročnu vrijednost za naše dioničare, zaposlenike, klijente i lokalnu zajednicu” – izjavio je direktor Sberbanke BH Jasmin Spahić.

Jasmin Spahić i Samir Mustafić (izvor: linkedin ASA Banka)

ASA Banka je vodeća domaća banka i dio poslovnog sustava ASA Group, a spajanjem sa Sberbank BH napravit će značajan iskorak na ukupnom bh. tržištu.

Akvizicijom Sberbank BH, ASA Banka potvrdila je opredjeljenost da gradi državu na stabilnim i sigurnim temeljima. Istovremeno, ovo je ogroman iskorak unutar bankarskog sektora gdje smo potvrdili da je za nas BH više od tržišta i nastavljamo zajedno sa našim klijentima graditi stabilnu državu. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške naših partnera i klijenata, te ogromne agilnosti regulatora. ASA Banka nastavlja svoju misiju kroz unapređenje sveukupne ponude uz visok stupanj kvaliteta, a sve to utemeljeno na domaćem kapitalu” – izjavio je tijekom obraćanja predsjednik Uprave ASA Banke Samir Mustafić.

Ovaj događaj bio je prilika za druženje i razgovor o trenutnim aktivnostima, te budućim planovima razvoja u cilju jačanja domaćeg finansijskog sektora.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije