Financa
Digitalni poslovni portal

Nakon kupovine Sberbank, ASA Banka postaje treća najveća banka u BiH

ASA Banka kupila je Sberbank BH u Federaciji BiH, objavila je Agencija za bankarstvo Federacije BiH (FBiH) na konferenciji za novinare u utorak navečer, 1. ožujka, a prenosi Akta.

Predsjednik Uprave ASA Banke Samir Mustafić kazao je kako će ovom akvizicijom ASA Banka postati treća najveća banka u Bosni i Hercegovini te kako je preuzimanje banke upriličeno na simboličan datum 1. ožujak 2022. godine, Dan nezavisnosti BiH.

Također je kazao kako uposlenici Sberbanke ostaju raditi u ASA Banci koja se od danas smatra domaćom bh. bankom ali i da korisnici dosadašnje Sberbanke nemaju nikakvog razloga za brigu.

“Logično je, ako u Sloveniji NLB banka kupuje Sberbanku, u Hrvatskoj Poštanska banka, u Srbiji AIK banka, da i u BiH domaći kapital dođe do izražaja da i mi u ovoj državi preuzmemo odgovornost u svoje ruke, da jačamo i da jedni drugima budemo faktor stabilnosti i podrške. Banka je jako bitan faktor stabilnosti i mi smo to pokazali ovom transakcijom, svoje kapacitete i mogućnosti. Svi klijenti imaju svoj novac na raspolaganju i to više nije tema. Tema je kako ćemo zajedno rasti, razvijati se, davati nove kredite, praviti naše okruženje prosperitetnijim”, kazao je Mustafić.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije