Utorak, 16 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Blackstone pojačano investira u azijske kompanije

Kompanija Blackstone je preko svog fonda prikupio novih 11 milijardi dolara za kupnju azijskih tvrtki za ulaganje u ovaj dio planete, gotovo utrostručivši vrijednost prethodno prikupljenog kapitala u 2018.

Od prije četiri godine najveća svjetska tvrtka za upravljanje privatnim kapitalom uložila je oko 20 milijardi dolara u Aziju, a polovicu tog iznosa prošle godine, piše Bloomberg.

Blackstone udvostručuje svoje napore u Aziji unatoč povećanim rizicima od inflacije i geopolitičkih napetosti. U vrijeme kada su globalna tržišta nestabilna zbog zabrinutosti zbog porasta kamatnih stopa velikih središnjih banaka, rasprodaja bi mogla biti dobar trenutak za ulaganje ulagača koji nemaju novca.

“Kako godina bude odmicala, vidjet ćemo vrlo atraktivne prilike”, rekao je Amir Dixit, direktor privatnog kapitala tvrtke u Aziji.

Gotovo 100 posto ulagača koji su sudjelovali u prvom prikupljanju sredstava putem Blackstonea 2018. godine odlučili su sudjelovati po drugi put. Privlače ih dosljedni prinosi, geografska diverzifikacija i povećan fokus na okoliš i društveno upravljanje, rekao je Dixit.

Globalno gledano, upravitelj imovinom sa sjedištem u New Yorku privukao je rekordnih 155 milijardi dolara u četvrtom tromjesečju prošle godine, čime je bio ispred cilja upravljanja imovinom od trilijuna do 2026. godine.

Njegova distributivna dobit porasla je 55 posto na rekordnih 2,3 milijarde dolara u četvrtom tromjesečju.

Međutim, predsjednik Jon Gray prošlog je tjedna upozorio ulagače da se pripreme za usporavanje tehnologije i brzorastućih tvrtki.

Izvor: bankar.me

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno