Četvrtak, 30 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Čelni ljudi svijeta kriptovaluta sretni s korekcijom cijena

Čelnici iz industrije blockchaina i kriptovaluta rekli su za CNBC da bi nedavni krah na tržištu digitalnog novca trebao pomoći da se riješimo ‘loših aktera’ u kripto svemiru. Milijarde dolara vrijednosti izbrisane su s tržišta kriptovaluta u posljednjih nekoliko tjedana potaknute rasprodajom dionica i kolapsom algoritamskog stablecoina terraUSD i povezanog tokena luna.

Mi smo na medvjeđem tržištu. I mislim da je to dobro. To je dobro, jer će otjerati ljude koji su bili tamo zbog loših razloga”, rekao je Bertrand Perez, izvršni direktor Web3 Foundation, za CNBC na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu u Švicarskoj, a prenosi tportal.
To je također dobro, jer su svi loši projekti nestali. Tako će se oni zakoniti moći usredotočiti samo na razvoj i izgradnju i zaboraviti na vrednovanje tokena jer su svi pali.
Tijekom bikovskog tržišta kada je sve zeleno, nitko ne razmišlja o izgradnji, svi razmišljaju o stjecanju bogatstva, što je pogrešno razmišljanje“, dodao je.

Mihailo Bjelic suosnivač Polygon u interview u za CNBC
Mihailo Bjelic suosnivač Polygon u interview u za CNBC

Mihailo Bjelic, suosnivač blockchain tvrtke Polygon, također smatra aktualnu rasprodaju kriptovaluta ‘nužnom’. ″Tržište je, po mom osobnom mišljenju, postalo možda malo iracionalno, ili možda malo nepromišljeno do određene mjere. A kad dođu takva vremena, normalno je potrebna korekcija i na kraju dana je zdravo”, rekao je Bjelić za CNBC.
Rasprodaja glavnih digitalnih valuta poput bitcoina i ethera potaknuta je širim padom dionica na burzama, posebice u tehnološkom sektoru. Pad je pogoršao stabilni coin terraUSD koji je izgubio fiksaciju od 1 dolara. Veliki, institucionalni ulagači uključili su se u tržište kriptovaluta, a bili su i ključni pokretač najnovije rasprodaje, smatra Brett Harrison, predsjednik burze kriptovaluta FTX U.S. Rekao je da je došlo do šireg pada rizične imovine, kao što su dionice, ali da to utječe na digitalne kovanice više nego u prošlosti jer ima više institucionalnog novca u tom prostoru.

Brad Garlinghouse, izvršni direktor Ripplea, pozvao je ulagače da zauzmu dugoročniji pogled pri ulaganju u kriptovalute. “Prije otprilike dvije godine bitcoin je bio oko 8000 dolara. Sada je na 30.000. Dakle, da, došlo je do kraha i s tržišta su iščeznule milijarde dolara. Ali kada pogledate dugoročne trendove, mislim da možete vidjeti da su kriptovaluta tu da ostanu”, rekao je Garlinghouse za CNBC.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno