Financa
Digitalni poslovni portal

CFO Moderne je jednog dana bio na poslu i otišao sa 700.000 dolara

Novi financijski direktor Moderne prvi je put došao na svoje novo radno mjesto u ponedjeljak, a sutradan mu je rečeno da više ne mora dolaziti. Ono što je još zanimljivije je da će taj radni dan naplatiti 700.000 dolara.

Razlog zašto je Jorge Gomez tako brzo napustio proizvođača cjepiva protiv COVID-19 je u njegovoj bivšoj tvrtki. Do otkaza je došlo kada se doznalo da je proizvođač dentalne opreme Dentspli Sirona, bivši poslodavac, pokrenuo internu istragu, u koju je uključen i Gomez, po pitanju financijskog izvještavanja.

“Odbor za reviziju (SEC) također istražuje navode da su određeni bivši i sadašnji članovi višeg menadžmenta usmjeravali korištenje poticaja i drugih radnji tvrtke kako bi se postigli ciljevi naknada za rukovodioce u 2021.”, napisao je Dentspli Sirona u podnesku.

Iako je pod istragom, Gomez će od Moderne primati plaću od 700.000 dolara za 12 mjeseci, ali neće dobiti bonus od 500.000 dolara za ‘potpisivanje’, nadoknadu troškova preseljenja ili novčanu nagradu za novi angažman, priopćila je Moderna.

‘Užitak’ modernizma

New York Post također piše jednu lijepu stvar. Kada je prošlog mjeseca objavljeno njegovo imenovanje, izvršni direktor Moderne Stefan Bansel bio je ‘oduševljen’ svojim pohvalama Gomezu – izjavivši da je “strast izvršnog direktora za održivost i ESG usko usklađena s Moderninom vizijom korporativne odgovornosti koja postaje ključni dio onoga što jesmo i što radimo.” Međutim, zbog novih okolnosti, biotehnološki div će vratiti umirovljenog financijskog direktora Davida Melina sve dok Moderna ne pronađe trajnu zamjenu.

Mali utjecaj na vrijednost tvrtke

Kako navode američki mediji, ova vijest nije imala utjecaja na postupanje tvrtke. Moderna je premašila očekivanja Wall Streeta u svom izvješću o zaradi za prvo tromjesečje ranije ovog mjeseca, otkrivajući da je prodaja njenog cjepiva protiv COVID-19 donijela prihod od 5,9 milijardi dolara. Za cijelu fiskalnu godinu, tvrtka očekuje da će zaraditi 21 milijardu dolara od svog cjepiva.

Izvor:bonitet.com

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije