Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Cijene nekretnina u Kini su nastavile padati

Prema Indeksu cijena stanovanja koji objavljuje Državni zavod za statistiku, u siječnju 2024. cijene nekretnina –  stanova novogradnje, pale su u 56 od 70 velikih i srednjih gradova u zemlji. Cijene stanova starogradnje pale su u 68 gradova.

U Pekingu, Šangaju, Xinjiangu i Guangzhouu, četiri najmnogoljudnija grada u zemlji, cijene novoizgrađenih stanova u siječnju su pale za 0,3 posto u odnosu na prethodni mjesec. A cijene stanova u starogradnji za jedan posto.

Cijene stanova u novogradnji i starogradnji nastavile su padati. I to u 31 velikom gradu i 35 gradova srednje veličine, prenosi biznis.ba

Stagnacija u sektoru nekretnina i tržištu nekretnina u Kini jedan je od čimbenika koji su negativno utjecali na gospodarski rast u zemlji. Utjecaj se vidi u posljednje dvije godine.

Ulaganja u nekretninski sektor u zemlji, pala su 2022. godini deset posto na godišnjoj razini. Nastavila su padati i 2023. godine. Tada je zabilježen pad od 9,6 posto. U 2023. godini prodaja novih stanova smanjena je za 8,2 posto.

Učinak državnih poticaja za povećanje prodaje stanova i financiranje investicija za revitalizaciju sektora nekretnina bio je prilično ograničen.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno